1.6.08

Novogradnja


Sarajevska kompanija "GP Bosna", odnosno njena podružnica u Zenici, uveliko gradi jedini stambeno - poslovni objekat, koji će ove godine Zeničanima i onima koji požele živjeti u Zenici, priuštiti mogućnost kupnje novoizgrađenog stambenog prostora.
Nova zgrada se gradi u najmlađem zeničkom naselju, "Sunčanoj dolini", u dijelu poznatom kao Crkvice. "Sunčana doliina" je nastala nekoliko godina pred rat, te je najbolje urbanističko rješena, a obiluje dodatnim sadržajima. Nova zgrada se gradi tik uz Babinu rijeku, a oko sebe će imati dovoljno prostora i za travnate sadržaje, kao i parking.
- Zgrada ima 41 stambenu jedinicu, od jednosobnih stanova sa 36 kvadratnih metara, do trosobnih stanova od 84 kvadrata. Ispod stanova je šesnaest poslovnih prostora. Ukupna kvadratura stambenog prostora je 2.500 kvadrata, a poslovnog dijela oko 600 kvadrata, kazao nam je Mirko Barešić - Nikić, voditelj gradnje na ovom objektu.
Svi stanovi su namijenjeni prodaji na tržištu, a u GP Bosni saznajemo da je već prodano više od trideset posto stambenog i poslovnog dijela zgrade. Useljenje se očekuje do Nove godine, a svaki stan i poslovni prostor će, što je posebnost za Zenicu, imati svoj kalorimetar za utrošak toplotne energije, te vodomjer za obračun utroška vode.
- Stanovi dolaze finalno obrađeni, što uključuje sanitarije, parket, keramiku, te pobrojane mjerače energije. Sa cijenama smo vrlo konkurentni, što kad uključite lokaciju i druge pogodnosti novogradnje, u finalnoj cijeni o kojoj se kupci mogu informisati na licu mjesta ili u sjedištu kompanije, daje sigurno najpovoljniju priliku za rješenje stambenog problema, kazao nam je Barešić - Nikić.