1.6.08

Reprezentativci u Zenici


Sastavljena uglavnom od neafirmiranih i igrača iz Premijer lige BiH, reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Zenici odigrati prijateljsku utakmicu s Azerbejdžanom.Privremeni selektor Denijal Pirić jučer je sa igračima iz ilidžanskog hotela "Hercegovina" preselio u zenički "Dom penzionera", a sinoć ih je vodio na treningu na stadionu Bilino polje, na kojem će biti odigrana utakmica.Reprezentacija bi tek jutros trebala prvi put trenirati u kompletnom sastavu. Otkazi internacionalaca s prvobitnog spiska te manjak novopozvanih igrača na treninzima bio je najveći Pirićev problem u pripremi meča.- O Azerbejdžancima mi je dosta ispričao Fahrija Dautbegović. Njih nije problem upoznati, problem je upoznati nas. Nastojali smo kroz ovo kratko vrijeme da se što bolje uigramo, ali teško je reći koliko smo uspjeli, jer nismo bili kompletni. Ohrabruje me dobra atmosfera među igračima i želja da što bolje odigraju utakmicu. Siguran sam da će pružiti maksimum - rekao je Pirić.Prema njegovim riječima, stručni štab i igrači ne plaše se moguće neprijateljske atmosfere na tribinama ili bojkota utakmice.- O tome ne razmišljamo. Naš je interes nogomet i potpuno smo usredotočeni samo na to da što bolje odigramo - dodao je Pirić.Pirić jučer nije znao koga će izvesti u prvoj postavi. On računa na 20 igrača. To su: Burić i Mujkić (golmani), Regoje, Pandža, Staniša Nikolić, Čejvanović, Čović i Topić (odbrana), Žižović, Serdarušić, Husić, Purić, Jovanović, Aganović i Lukačević (vezni red) te Krstanović, Handžić, Terkeš, Dajić, Lulić i Stevo Nikolić (napad).
Azerbejdžanci su jučer stigli u Sarajevo i smjestili se u hotel "Radon Plaza", odakle će danas poslije podne krenuti u Zenicu.


http://www.dnevniavaz.ba/

Sve je spremno za sportsko-humanitarni spektakl "Kodro, Bolić i prijatelji za spas bh. nogometa", koji će danas s početkom u 17 sati biti održan na Olimpijskom stadionu "Asim Ferahtović Hase" u Sarajevu.Praznik nogometaVijest dana stigla je iz OHR-a. U Uredu visokog predstavnika potvrđeno nam je da će utakmici prisustvovati i Miroslav Lajčak, koji na ovaj način želi pružiti podršku borbi za ozdravljenje bh. nogometa.Smijenjeni selektor Meho Kodro jučer se iz Sarajeva vratio u Mostar, odakle će danas sa velikim brojem svojih sugrađana, prijatelja i nekadašnjih saigrača doći na Koševo.- Volio bih da to bude pravi praznik nogometa. Želio bih da budemo dostojanstveni i da na normalan, kulturan način kažemo sve što imamo. Nadam se pozitivnoj atmosferi i energiji na stadionu. Vjerujem da će na tribinama biti najmanje 20.000 gledalaca, koji će, siguran sam, svim srcem pokazati da žele boljitak i napredak bh. nogometa - rekao je Kodro.U Sarajevo su jučer počeli dolaziti igrači koji će danas nastupiti na ovom spektaklu. Na sarajevskim ulicama mogli su se vidjeti Sergej Barbarez, Vedin Musić, Muhamed Konjić i drugi.Od Elvira Bolića smo saznali da je neizvjestan dolazak Mehmeda Baždarevića, koji je u Francuskoj.Bez pirotehnike- Meša ima razgovore u svom klubu i rekao je da ne zna hoće li moći stići u Sarajevo. Igrači dolaze i siguran sam da ćemo danas moći vidjeti većinu onih najboljih u bh. nogometu. Želja nam je da se okupimo u što većem broju, da se dobro zabavimo i odigramo lijepu utakmicu te da jasno kažemo da želimo promjene u Nogometnom savezu BiH.Apelirao bih još jednom na navijače da ne koriste pirotehniku, ali da budu glasni kao što su uvijek bili kada je igrala BiH - kaže Bolić.Okupljanje Kodrinih i Bolićevih prijatelja počet će u 12 sati u hotelu "Radon Plaza" i trajat će do 15 sati, za kada je planiran polazak na stadion.Cijena ulaznice je 1 KM, a sav prihod bit će uplaćen Iliji Spasovskom, Harisu Sadiću i Adnanu Selimoviću.