1.6.08

Odbojka

Odbojkaški klub «Kakanj» i Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine od 06. do 08. juna/lipnja domaćini su drugog kvalifikacijskog turnira za Evropsko prvenstvo odbojkašica Grupa «A» (WOMEN - European Championships 2008/2009 - 2nd Round).
Na turniru koji će se igrati u Sportskoj dvorani «Kakanj», osim reprezentacije BiH nastupit će selekcije Ukrajine, Portugala i Slovačke.
Organizacioni odbor turnira kojim predsjedava Mirsad Bjelopoljak obavio je pripreme i obavještava javnost da je grad Kakanj spreman da bude uspješan domaćin jednog od najvećih sportskih događaja koji se ove godine održava u Bosni i Hercegovini. Specijalna podloga za igru nabavljena za ovu priliku, već će u utorak biti montirana i od srijede na raspolaganju najboljim odbojkašicama Bosne i Hercegovine čiji se dolazak u Kakanj, očekuje isti dan.
Ostale reprezentacije, Ukrajina, Portugal i Slovačka u Kakanj će stići u četvrtak, u poslijepodnevnim i večernjim satima. Svečano otvorenje drugog kvalifikacijskog turnira za Evropsko prvenstvo 2009. godine za odbojkašice, održat će se u petak, 06. juna, s početkom u 16 sati. Prva utakmica na programu je isti dan, od 17,30 sati kada se sastaju reprezentacije Bosne i Hercegovine i Portugala. Od 20 sati na rasporedu je meč između Ukrajine i Slovačke.
Organizacioni odbor