27.5.08

ZFW 007




Sedmi Zenica Fashion weekend održati će se od srijede do subote u novootvorenom hotelu "Zenica", potvrđeno nam je u agenciji "Fashion", koja već tri i po godine okuplja najznačajnije modne dizajnere i modne kuće BiH i regiona.
Kao i svake godine, ZFW ima i humanitarni karakter, a u pomoći njihovoj manekenki Vernesi Osmanbegović ovaj put se pridružio i tim "Reumala" iz Fojnice koji je Vernesi donirao petaestodnevni boravak u banjsko- rekreacionom centru, sa kompletnom uslugom i terapijama. Zaštitna lica 7. ZFW su Zeničani Kanita Bajramović i Adis Topalović.
Ovogodišnji proljetni ZFW svojom revijom će otvoriti pobjednica Zagreb Fashion Weeka Ines Zrnc Gregorina sa kojom dolazi specijalna gošća, učesnica "Farme" i bivša Miss Hrvatske Aleksandra Grdić.
Po prvi put u BiH organizatori su u jednoj večeri uspjeli okupiti i pet bh. muških modnih dizajnera čije će kreacije i zatvoriti sedmi ZF. Admir Karišik, Huso Čobić, Davor Sladaković, Istok Bratić i Adnan Hajrulahović Haad imaće "mušku večer" na ZFW.
Za tri večeri, najavljuju organizatori, biće mnogo iznenađenja, a među osamnaest najavljenih revija, najavljene su modne kuće i kreatori iz BiH, Hrvatske, Srbije, Španije, Slovenije i Turske.