27.5.08

Protokol




U sjedištu Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) jučer su potpisani protokoli o zajedničkom učešću u realizaciji kapitalnih ulaganja Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta ovog kantona sa devet načelnika i predstavnika Općina u ZDK, te sa Univerzitetom Zenica.
Protokole, kojima se realizira dio kapitalnih ulaganja u objekte obrazovanja, s načelnicima i rektorom UNZE potpisala je ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK Zdenka Merdžan.
Pet miliona KM je ovogodišnjim budžetom ZDK predviđeno za rekonstrukcije u školama, a dva za novogradnju Pravnog fakulteta Univerziteta Zenica. Za sedam kotlovnica, te ostale infrastrukturne radove na školama, u vrijeme školskog raspusta, predviđeno je 830 hiljada KM, 860 hiljada KM je određeno za izmjenu dotrajale stolarije, 1, 7 miliona KM za rekonstrukciju krovova i pretvaranje ravnih u klasične krovove, te dodatnih milion Km za nabavku opreme za škole, te završetak rekonstrukcije mokrih čvorova u školama, istakli su premijer ZDK Miralem Galijašević i ministrica Merdžan.