25.5.08

Laka 10.-da graničimo s Rusijom,bolje bi prošli

VIŠE SAZNAJTE NA STRANICAMA WEB PORTALA DNEVNOG AVAZA
Za bosanskohercegovačku pjesmu glasovi su stigli iz Makedonije (5), Njemačke (5), Srbije (12), Francuske (2), Norveške (10), Slovenije (10), Češke (1), Holandije (7), Turske (6), Irske (2), Švicarske (7), Finske 6), Hrvatske (12), Švedske (10), Crne Gore (10) i Danske (2).
OSTALI???





http://www.dnevniavaz.ba/showbiz/estrada/da-granicimo-s-rusijom-bili-bi-bolje-plasirani



http://www.dnevniavaz.ba/showbiz/estrada/rus-dima-bilan-pobjednik-laka-deseti



http://www.dnevniavaz.ba/showbiz/estrada/laka-deseti-na-eurosongu







Rus Dima Bilan pobjednik je Eurosonga 2008, dok je naš predstavnik Elvir Laković Laka osvojio dobro deseto mjesto sa 110 bodova. Nakon početnog hladnog tuša od šest nula uzastopno, Srbija nas je sa 12 bodova "digla iz mrtvih", a pred kraj glasanja Hrvatska također sa maksimalnim brojem bodova osigurala nam je mjesto u top deset zemalja. Pobjednička turneja- Vidimo se u Moskvi - poručio je presretni Bilan sa scene beogradske Arene nakon proglašenja pobjednika. Bilan, koji je slovio za najvećeg favorita, najviše je i želio pobjedu u Beogradu, nakon što je u Atini 2006. godine osvojio drugo mjesto. Rusi su se za pohod na pobjedu dobro pripremili pa je ruska delegacija bila najbrojnija. Sa Bilanom su na bini bili i višestruki svjetski, evropski i olimpijski šampion u umjetničkom klizanju Jevgenij Pluščenko, kao i poznati mađarski violinista Edvin Marton.Nakon što je Bilan primio trofej stari mikrofon, koji se ove godine po prvi put dodjeljuje pobjedniku takmičenja za najljepšu pjesmu Evrope, u Sava centru je održao pres-konferenciju, a potom je uslijedilo slavlje. Ruski predstavnik već za tri dana kreće na pobjedničku turneju po osam evropskih zemalja. Što se naših komšija tiče, srbijanska predstavnica Jelena Tomašević osvojila je šesto mjesto, a hrvatski "Kraljevi ulice" završili su tek na 21.








Beogradski Fashion Week i najveći klub evrovizijskih fanova OGAE našim kreatorkama Hatidži Hadžimuhamedović i Ini Arnautalić, koje su "obukle" Laku i Mirelu, dodijelili su nagradu za najbolje osmišljeni stajling. Ovo je bilo prvi put da se ova nagrada dodjeljuje na Eurosongu. A slavni modni dizajner Žan Pol Gotije (Jean Paul Gaultier), koji je Evroviziju komentirao za francuski RTL, istakao je Laku zbog "dobro osmišljenog looka i zanimljive ekspresije". Proključao Sava centarKao i u prvom polufinalu, Sava centar, u kojem je najveći dio od gotovo 3.000 akreditiranih novinara pratio prijenos uzbudljive završnice Eurosonga proključao je za vrijeme Lakinog nastupa. - Laka, Laka - skandirali su predstavnici sedme sile, među kojima su prednjačili, naravno, Bosanci i Hercegovci, a nisu zaostajali ni srbijanski novinari.