8.5.08

KZU u 072

Travnički soft punk band KZU ole ole & PZU oje oje nakon višemjesečne koncertne pauze u Maju će održati nekoliko koncerata širom BiH. Prvi u nizu koncerata zakazan je za 16. maj u zeničkom klubu 072, a dan poslije band će nastupati u Travniku u Internet Clubu Alter Arta.

Nastup u Travniku proći će u znaku obilježavanja 10 godina postojanja nevladine organizacije Alter Art koja već desetljeće okuplja mlade travničke umjetnike i iz koje su ponikli mnogi bandovi, između ostalih i sam KZU.
Tim povodom prije koncerta emitovat će se i radio drama sa strip projekcijom - Brzi i Brada snimljena 1999. godine, po scenariju Fadila Hamzića, frontmana KZU-a, u produkciji Alter Arta. Za ovu radio dramu KZU ole ole & PZU oje oje su snimili soundtrack nakon čega je band i zvanično počeo sa djelovanjem. Radio drama će se istovremeno emitovati i na radiju TNT. Više informacija kao i live internet streaming možete pronaći na http://www.tnt.ba/ .

U petak 23. Maja KZU će nastupiti u Sarajevu u klubu Bock, dok će naredni petak 30 Maja koncert biti održan u mostarskom OKC-u Abrašević.
više o bendu na www.kzu.ba