13.5.08

Čelik nakon poraza

Daleko od toga da su izgubili sve šanse za plasman u Evropu, pa čak i za naslov prvaka, ali najteži ovosezonski poraz nogometaša Čelika u Laktašima rezultatom 4:0 dobrano je kompromitirao dobre ovosezonske rezultate. Zeničani su, uz poraz, možda i do kraja sezone ostali bez desnog beka Mladena Jurčevića, koji je zaradio crveni karton.
- Nemam objašnjenja za tako visok poraz i lošu igru. Jednostavno, odigrali smo najlošiju utakmicu ove sezone. Niko nas nije tako razbio. Izgledali smo potpuno neorganizovano, raštrkani po cijelom terenu, nije se znalo ni gdje je odbrana, vezni red, napad. Potpuna konfuzija- kaže najbolji strijelac i asistent Čelika Emir Hadžić (11 golova, pet asistencija).
Hadžić ističe da su domaćini bili više neko korektni, da, iako se bore za opstanak, nisu igrali grubo.
- Smatram da je bio ofsajd kod prvog gola, a nisam vidio ni zbog čega je Jurčević dobio crveni karton, ali pobjedi Laktaša zaista se nema se šta prigovoriti. Potpuno su nas zasluženo pobjedili. Mi smo imali svoje dvije-tri šanse, ali imali su i domaćini još nekoliko dobrih prilika- kaže Hadžić.
Zeničanima sada predstoji da u naredna dva domaća susreta, protiv Jedinstva i Orašja, poprave loš dojam iz Laktaša.
- Neće to biti nimalo lake utakmice. Obje se ekipe bore za goli život. Pogotovo što je Jedinstvo i kiksalo kod kuće, dok je Orašje ovim rezultatom iz Bihaća pokazalo da može biti neugodan protivnik- upozorava Hadžić.