28.5.08

Arnauti

Nisvet Trakić iz Arnauta kod Zenice poginuo je preksinoć oko 20, 30 sati u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila na lokalnom putu Arnauti - Zenica, nedaleko od škole u naselju Arnauti, petnaestak kilometara od Zenice. Trakić se nalazio na motociklu, kada je naletio na pješakinju Azru Stabančić, koja je prilikom udara zadobila teške tjelesne ozljede i prema podacima dobijenim iza 22 sata sinoć sa Urgentnog bloka Kantonalne bolnice Zenica, ljekari ove ustanove se bore za njen život.
Kako nam je potvrdio portparol MUP-a ZDK Senaid Hasić, Trakić je poginuo na licu mjesta, a Stabančić je prebačena u KBZ.
- Stanje povređene pacijentice, dovezene oko 21 sat, je veoma teško, ima povrede i edem mozga, trenutno su u toku analize i pregledi, a u toku noći će biti utvrđeno šta dalje, odnosno kada će biti prebačena na Intenzivnu njegu i koji su dalji ljekarski potezi, kazao nam je dr. Kasim Spahić, načelnik Urgentnog bloka KB Zenica.
Stanje povrijeđene Azre Stabančić i dalje je teško, ali nije više direktno životno ugrožena, potvrđeno je "Dnevnom avazu" jučer u podne u Kantonalnoj bolnici Zenica.
- Nakon stabilizacije stanja, sa odjela Intenzivne njege KBZ na koji je dovezena tokom prethodne noći, danas prijepodne je prebačena na neurohirurgiju, zbog povreda glave. Tamo će ostati na liječenju u narednim danima, rečeno nam je u KBZ.