31.5.08

2.večer ZFW








Druga večer Zenica Fashion Weekenda započela je kolekcijom Visočanke Amile Efendire, obilježenu osim kreacijama i posebnom violonističkom kompozicijom, pripremljenom specijalno uz kreacije. Već renomirano bh. ime i u međunarodnim okvirima Tuzlanka Svjetlana Vuković Ceca se predstavila sa petnaest kreacija uz slogan "lijepe stvari nikad ne blijede". Tradicionalni učesnici svakog ZFW-a su članovi frizerskog - kozmetičarskog salona "Crni" iz Kaknja, koji su priredili performansa sceni, uz angažman cijele postave modne agencije "Fashion", koja je više nego uspješno priredila večeri mode u novootvorenom hotelu "Zenica".
Sidžis 5B kao generalni uvoznik muškog ženskog i dječijeg programa renomiranih turskih prendova Dagi, Scooter i Cons jeans u "paketu" revija pod nazivom Gard Collection je predstavio publici ZFW-a po prvi put u BiH bogati asortiman obuće visoke klase, pidžama, trenerki, kupaćih kostima i odjeće "nove generacije" za mlade. Svoj minut slave imali su i najmlađi članovi "Fashiona" u sjajno uigranom "izlasku" koji je oduševio publiku.
Druga večer završena je sjajnom kolekcijom bivšeg foto-modela i manekenke Vere Radanović, koja je za sobom "privukla" i medije iz Srbije, koji su uz mnoštvo agencija i medija iz BiH i Hrvatske, preksinoć pratili revije. Sve haljine od svile i satena sa detaljima od čipke, cirkona i bisera ove rođene Bosanke oduševili su mnogobrojnu publiku, koja se nakon revija zabavljala na after-partiju u Klubu Ten. Večeri mode u Zenici završavaju se prvim okupljanjem, na jednom mjestu, bh. muških kreatora, na "muškoj noći" ZFW-a.