3.4.08

Čelik


Veliki peh iz 21. minuta utakmice u Posušju, kada su Zeničani zbog međusobnog sudara glavama ostali bez dva najvažnija igrača, prvog strijelca i asistenta Emira Hadžića i kapitena Nermina Šabića, umnogome je usmjerio tok utakmice. Čelik je uspio postići dva gola, ali su se s Mokrog doca, ipak, vratili bez bodova, koji bi im mnogo značili u nastavku borbe za titulu.
Šabić, kojem je s osam kopči ušivena napukla glava, kao i Hadžić, koji je iz ovog duela izašao s hematomom, u subotu protiv Žepča neće biti u kombinaciji za sastav.
Kazne zbog tri žuta kartona odradili su Adnan Mašić, Armin Imamović i Zoran Novaković, a i Bojan Pupčević se uspješno oporavlja od povrede zadobijene protiv Širokog Brijega, pa bi sva četvorica trebala zauzeti mjesto u timu.



Stav Upravnog odbora Čelika je da nikakvih neregularnosti na utakmici Čelik - Široki Brijeg nije bilo, kazao je na današnjoj press-konferenciji potpredsjednik kluba Ismet Sarajlić, koji je istakao da je Čelik, nošen fantastičnom podrškom svojih navijača, po ko zna koji put ove sezone pokazao karakter i preokrenuo rezultat.
- Izjave sudija da je u poluvremenu utakmice na nijih vršen pritisak, apsolutno su netačne, jer zamislite da neko vrši pritisak na gorostasa od skoro dva metra, kao što je sudija Duško Pekija.
Uostalom, on je svoj stav o pritiscima iskazao na utakmici između Sarajeva i Želje, zbog čega je bio i suspendovan na šest mjeseci. Zato smatramo da su ove izjave došle kao posljedica zakulisanih igara nakon utakmice- smatraju u Čeliku.


U klubu su danas novinarima podijeljeni CD- ovi sa snimkom subotnje utakmice, koji je s jedne strane naslovljen s "Istina", dok druge strane piše "Stop sili".