28.3.08

Derbi

Čelik sutra uvečer u 19 sati na Bilinom polju igra meč sa Širokim Brijegom koji bi trebao pokazati koliko ekipa može u ovom trenutku. Ovaj “trenutak istine za crveno-crne” pokazaće da li će nakon subotnjeg meča stići do prvog mjesta na tabeli, te tako postati i najozbiljniji kandidat za šampionsku titulu, ili pak takva očekivanja ljubitelja nogometa u Zenici nisu tako lako ostvariva.
“Ekipa Širokog je u Zenici uvijek igrala dobro. Možda je pojedinačno gledajući kvalitet igrača ova ekipa i najjača, ali mislim da smo mi kadri uz podršku sa tribina naših vjernih navijača doći do pobjede. Malo ćemo i promjeniti način igre specijalno za ovu priliku, napraviti malo iznenađenje za Široki”, kaže Ivo Ištuk, šef struke NK Čelik.
Za ovaj susret stručni štab neće moći računati na usluge Bojana Markovića i Fenana Salčinovića koji su suspendovani zbog crvenog, odnosno tri žuta kartona, dok je neizvjestan nastup stopera Almira Hasanovića koji je dobio nezgodan udarac u koljeno, te Šerifa Hasića i Harisa Zatagića koji su prehlađeni.
Mogući sastav: Burić, Jurčević, Moranjkić, Imamović, Hasanović (Jusić), Mašić, Lukačević, Šabić, Pupčević, Hadžić, Novaković.