30.3.08

Apel za pomoć

Sedamnaestogodišnji Zeničanin Enes Duvnjak posljednjih mjeseci prikovan je za postelju zbog zdravstvenih problema. Nakon što je prvi put osjetio bol u leđima, sve teže se kretao, hodajući savijen, a stanje se iznenada zakompliciralo i Enes je gotovo ostao paraliziran. Učenik Srednje specijalne škole u Zenici je krajem prošle godine hospitaliziran, a od početka februara nalazi se na kućnom liječenju.
- Stalno je u ležećem položaju, a za bilo kakvo pomjeranje, treba pomoć moje supruge Zehre, mene ili sina Adnana. U porodici niko ne radi, samo ja povremeno, sezonski i povremeno radim u zeničkom komunalnom preduzeću, kaže nam Enesov otac Enver. Porodici Duvnjak su ljekari pojasnili da bi se Enes mogao mogao izlječiti uz dugotrajnu aktivnu fizikalnu terapiju, u trajanju od najmanje šesdeset dana, a preporučen je Hotel "Terme" na Ilidži, koji je porodici poslao predračun od 7.245 KM, pa je porodica prinuđena da traži pomoć od dobrih ljudi.
- Prinuđeni smo tražiti pomoć, jer nismo u stanju osigurati ni normalan život za nas četvero, a kamoli liječenje u tolikom iznosu. Enesovi budući koraci u cvijetu mladosti zavise od dobrote dobrih ljudi, kaže Enver.
Za upućivanje pomoći za odlazak Enesa Duvnjaka na fizikalnu terapiju novčane priloge dobri ljudi mogu uplatiti na račun kod Investiciono-komercijalne (IK) banke u Zenici broj 134-010-00000001-20; podbroj 600611-05-1242568 na ime Enver Duvnjak i naznakom “za liječenje Enesa Duvnjaka”.