23.2.09

od E do Z

Popularni glumački tandem Enis Bešlagić i Zlatan Zuhrić Zuhra gostovali su u subotu uvečer u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici.

Ne pamti se kada je BNP bio ovako popunjen, pa su i sva dodatna, pa i prostor na kojem se moglo samo stojati bio popunjen. Prije predstave, popularni dvojac je sa domaćinima bio u ekskluzivnom zeničkom restoranu "Trubadur", u kojem se također dobro zabavljalo. Enis je nedavno boravio u nootvorenom objektu, te je rado prihvatio da svom "zagrebačkom gostu" pokaže "miris Dubrovnika u centralnoj Bosni". Čak ni snijeg i hladnoća, te nove padavine koje su preksinoć zasule Zenicu, nisu uspjele pokvariti raspoloženje dvojice glumaca, dodatno popravljeno prijemom publike i interesom za predstavu.

Komična priča o dvojici propalih glumaca, koji zbog sitnih prekršaja za jednu noć završe u zatvoru, te u njemu razmišljaju kako će preživjeti i obogatiti se, svidio se Zeničanima, a sam "rejting" dvojice glumaca bio je "rezervacija" da gotovo budu rasprodane karte i za 13. mart, kada Enis i Zuhra ponovno dolaze u BNP.

Od "E do Z" je premijerno izvedena prošle godine u zatvoru Lepoglava u Hrvatskoj, a gostovala je u desetinama gradova u Hrvatskoj, te odnedavno i u BiH.